9 de maig 2015

RACONS: Faiada de Malpàs i Pala de Teller (Ribagorça)

Pantà d'Escales de de la Faiada
La comarca de la Ribagorça, des del port de Perbes, és un racó des d'on recórrer muntanyes emblemàtiques, sense massa pretensions.
La Faiada de Malpàs (1699 m) és un espai natural de biodiversitat i grans vistes vers muntanyes properes, sempre amb el permís de les nuvolades.

Un xic més a prop del Pallars i la Vall Fosca destaca la Serra de St. Gervàs, amb la Pala del Teller (1889 m.i l'Aveguda d'Adons (1839 m). Tothom sap identificar la serra, amb les seves grans parets, des de la vessant de subcomarca ribagorçana La Terreta. 
Des de la Torre de Tamúrcia s'hi pot pujar superant un bon desnivell i arribant a una gran escletxa del pas del Pertús, camí natural, que permet arribar a la carena de la serra.

El preciós poble d'Adons i la capçalera de Boí al fons
Des d'Adons (prop de Viu de Llevata, Perbes), en canvi, l'ascensió és més ràpida i fàcil; després de baixar al pas de Pertús i recular,  caldrà orientar-se bé en la part final, i amb el permís dels núvols gaudir d' immillorables vistes a Pirineu. 
Pala del Teller
L'Avegoda d'Adons, pujant a la Pala del Teller.
 Visita, imprecindible, a l'obrador de la Marta que elabora el xolis d'Adons i altres productes en l'aire pur d'aquest racó de Pirineu a 1400 metres d'alçada.
                            Visiteu també Facebook Xolis d'Adons.

Track a Wikiloc Pala del Teller